Πράξη 4Η πραγματικότητα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική, το τι είναι έρωτας για μένα για κάποιον άλλο ίσως είναι τρέλα.
Στεναχωριέμαι πολύ που δεν θα καταλάβει ποτέ κανένας πως είναι να ερωτεύεσαι και να αγαπάς κάποιον με όλο σου το κορμί, με κάθε χιλιοστό του κορμιού σου και με κάθε σκέψη του μυαλού σου. Μια παράλογη πραγματικότητα που κανένας δεν μπορεί να διαχειριστεί. Ούτε εμείς οι ίδιοι που το ζούμε αυτό.
Κάθε χτύπος της καρδιάς να είναι ένα φτερούγισμα μιας πεταλούδας. Μια ζωή που να περιμένεις και ξαφνικά να ανατρέπονται όλα.
Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε σ' αυτόν τον κόσμο για έρωτα, έρωτα παράφορο, όχι άρρωστο: Παράφορο.
Να νιώθεις πως κάθε μέρα υπάρχει κάποιος λόγος να ξυπνάς, πως υπάρχει κάποιος εκεί για σένα που θα είναι δίπλα σου. Όμως ξέρεις, δεν θα υποστούν τα πάντα και μάλλον για αυτό το λόγο λένε "θα σε προστατέψω" αλλά είναι αυτοί που κρατάνε το όπλο καρφωμένο στο κεφάλι σου.
Γνωρίζεις όμως, έχεις συνείδηση και είσαι έτοιμος να φας την σφαίρα στον κρόταφο, γιατί θέλεις να γίνει από κάποιον που αγαπάς.
Μια άλογη πραγματικότητα που κανένας δεν καταλαβαίνει.
Ένα κενό που κάνεις δεν μπορεί να γεμίσει.
Ένα όνειρο που μονό εσύ ζεις.
Να πέθαινες και να ανασταίνεσαι,
να πέφτεις και να σηκώνεσαι
γιατί έχεις τον άνθρωπο σου.
Ίσως όλη αυτή η παράλογη αγάπη που ονομάζεται Έρως, είναι πολύ εκστατική για να υπάρξει. Ίσως οι άνθρωποι που μπορούν να την πάρουν ονομάζονται παράφρονες, ίσως και πάλι να είναι όντως άρρωστοι πνευματικά, ίσως....
Η πραγματικότητα είναι πολύ υποκειμενική για έναν ερωτευμένο, η πραγματικότητα είναι ένα βαρετό σενάριο γραμμένο από κάποιον άλλον για σένα, αυτό είναι η πραγματικότητα για έναν κοινό άνθρωπο, για έναν άλλο όμως όπου είναι ερωτευμένος, παθιασμένος, λυπημένος, που έχει μια άστατη συναισθηματική σύνθεση, η πραγματικότητα είναι μια συνήθεια που πρέπει να πας κόντρα στο ρεύμα και να καταφέρεις να φέρεις τα όνειρα σου εις πέρας.
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται παραμυθένια ή και οξύμωρα, ίσως όμως δεν έχεις ανακαλύψει τι πραγματικά είναι αυτό το συναίσθημα, ίσως πάλι να το ανακάλυψες και να προσπαθείς να το κυρίευσης. Απίθανο. Η προσπάθεια μετράει όμως. Μετράει, χωρίς όμως αυτό να στερεί την απόλαυση.
Η πραγματικότητα είναι υποκειμενική. 
Οι άνθρωποι αρκετοί. 
Πραγματικότητες.
Άβυσσος.

Comments

Popular posts from this blog

Touch Me (But I Don't Feel Alright)

Telephone Wires

Saints