άυλα αγαθά


Η Σκέψη:
Ξαφνικά ανακαλύπτεις πως είσαι υπεύθυνος για ολη αυτή την κατάσταση που ανέχεσαι τα τελευταία χρόνια. Δεν φταίνε οι άνθρωποι γύρω σου αλλά εσυ ο ίδιος. Ο ίδιος σου ο εαυτός που σε παγίδευσε μέσα σε ενα κυκλώνα, μέσα σε ενα παραμύθι που ονειρικά απλώνεται στην πραγματικότητα. 


Ο προβληματισμός:

Δημιουργούσες προβλήματα και σκέψεις κάνοντας‘σε ευάλωτο και άψυχο.

Η ασθένεια:

Οι δρόμοι μικραίνουν και οι αποστάσεις μεγαλώνουν. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του. Δεν νοείται να την βασίζουμε σε άλλους ανθρώπους, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την μοιραζόμαστε, να δείχνουμε μερη της, να τα γνωρίζουν αυτοί που θέλουμε να τα γνωρίζουν. 

 
Ο θυμός:

Τόσα χρόνια να είσαι παγιδευμένος σε μια κατάστροφη που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Ψάχνεις να βρεις τα σωστά λόγια και τις σωστές πράξεις αλλά σε κανέναν δεν είναι αρκετά, είσαι αυτός που πάντα πρέπει να απολογείτε αλλα ποτέ οι άλλοι, είσαι αυτός που πάντα πρέπει να περιμένει χωρίς να το επιθυμείς αλλά ποτέ οι άλλοι, είσαι αυτός που οι άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους γιατί μπορείς να μείνεις και να ανεχτείς την κάθε κατάσταση που θα σου δωθεί.


Η αλλαγή:
Ένας άλυτος τύπος. Οι μεταβλητές αλλάζουν αλλα εσυ παραμένεις ίδιος. Ενα απο τα μεγαλύτερα λάθοι που κάνεις οταν είσαι βυθισμένος και πεπισμένος πως πάντα θα είσαι λιγότερο καλό σε κάτι απο τους άλλους. Νιώθεις ανόητος και αβοήθητος απο αυτή την επιλογή που έκανες τα τελευταία χρόνια.


Ο πραγματικός κόσμος:
Ξυπνάς ενα πρωί και συνειδητοποιείς πως δεν μπορείς να ζεις πια σε μια ονειρική πραγματικότητα και πρέπει να αρχίσεις να πέρνεις την ζωη στα χέρια σου, να πατάς σταθερά και να προχωράς με τον δικό σου ρυθμό. Οι άνρθωποι αλλάζουν. Δεν είναι μεγάλο κατόρθωμα. Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Η αλλαγή ίσως είναι ενα απο τα σημαντικότερα άυλα αγαθά στον κόσμο. Πνοή ζωής.

Comments

Popular posts from this blog

Touch Me (But I Don't Feel Alright)

Telephone Wires

Saints